PÉČE O ZUBY U ZVÍŘAT

JAK ČASTO ČISTIT ZUBY?

Máte doma roztomilého malého psíka nebo dobráckého hlídače domu?
Všichni bez rozdílu věku a rasy by si měli nechávat od páníčků vyčistit chrup. Částečně tak předejdete pachu z úst a nepříjemným zdravotním komplikacím. Ukážeme vám, jak by mělo takové správné čištění zubů vypadat.

Psům by měly být zuby čištěny stejným způsobem jako u lidí. Zub musíte očistit ze všech stran neinvazivním pohybem, abyste odstranili zubní plak ze zubu.

Potřebujete k tomu tři pomůcky: první je speciální zubní pasta na psí chrup. Pak potřebujete kartáček, kterých je více druhů. Můžete použít i lidský, ale jednodušší je psí, který si navléknete na prst. Poslední a nejdůležitější je vůle a odhodlání majitele psa pravidelně psovi zuby čistit.

Nejlepší a naprosto ideální je čistit zuby psovi každý den.

Víme ale, že ne vždy je to možné, proto doporučujeme jako minimální péči zuby poctivě vyčistit alespoň 1x týdně a při tomto úkonu vždy dobře prohlédnout celou tlamu, zkontrolovat stav dásní, krčků i zubů a v případě, že se nám něco nebude pozdávat, určitě co nejdříve vyhledat veterinárního lékaře.


ZÁNĚT DÁSNÍ A ZUBNÍ KÁMEN

Psí zubaři se nejčastěji setkávají se zánětem dásní, závěsného aparátu, zubním kamenem a zánětem měkkých tkání. U pacienta často odhalí zlomené zuby, nádor či uvízlé těleso. Zubní kaz psi mají jen zřídka. Pes i se zánětem normálně žere, nemoc se dá ale odhalit podle zápachu z tlamy.

Podle veterináře nezpůsobují psům záněty v dutině ústní v počátcích bolest. Majitel na ně přijde obvykle pozdě. Přitom přes 80 procent psů ve věku 20 až 27 měsíců trpí příznaky onemocnění dásní.


ZUBNÍ PASTA TraumaPet Ag
- Abrazivní struktura pasty pomáhá odstranit plak a podporuje léčbu onemocnění dásní. Zubní pasta obsahuje mimo jiné účinnou látku NanoComplex s koloidním stříbrem, které působí antibakteriálně a protizánětlivě.
Díky jemné chuti masa, se čištění zubů stane pro vašeho mazlíčka příjemným zážitkem.

DENTÁLNÍ GEL TraumaPet Ag - pomáhá při prevenci parodontitidy (onemocnění dásní) a podporuje léčbu zánětů a infekcí v ústní dutině. Ústní gel podporuje hojení všech typů ran, například po extrakci zubu, poranění dásní způsobené třískami apod..
V případě poranění v dutině ústní, například hraním si s holí nebo jiným zvířetem, můžete gel namazat na postiženou oblast, pro zabránili zánětu. Hydrofobní struktura umožňuje gelu přilnout k ráně nebo dásni po dobu několika hodin, což umožňuje aktivní látce NanoComplex účinně předcházet zánětu a bojovat s ním.