POZOR NA UŠI při letním koupání!

Letní koupání mohou psi odnést bolestivým zánětem ucha.

Psi se během léta rádi zchladí v nějakém tom rybníku či jezírku, jenže někdy za tuto zábavu bolestivě zaplatí, a to zánětem ucha. Na rozdíl od jiných druhů zvířat totiž nedokáží ve vodě uzavřít sluchovod, což vede k většímu nebezpečí vzniku zánětu.

 Důvodů, proč má většina psů sklony k zánětu uší, je hned několik. 
Voda může být znečištěna bakteriemi nebo jinými zárodky, které, když se dostanou psovi do ucha, se začnou množit.

Obzvláště náchylní k zánětům uší jsou kokršpanělé nebo baseti, ale i další plemena. Záněty uší se nevyhýbají ani pejskům se stojnou variantou uší.

JAK POZNÁTE, ŽE SE JEDNÁ O ZÁNĚT?

Popravdě, ze začátku jen horko těžko.
Ale potřásání hlavou, uši svěšené na jednu stranu nebo držení hlavy na šikmo či škrábání v uchu by pro Vás měly být varovným signálem, protože už se jedná o příznaky probíhajícího zánětu.

Nejlepší variantou je však jednat preventivně a během léta, kdy je pes vodě více exponován, po každém takovém koupání ucho nejlépe vysušit a preventivně aplikovat KAPKY DO UŠÍ.


TraumaPet® oto Ag pomáhá čistit zvukovod.
Antibakteriální a protizánětlivý účinek  stříbra v kombinaci s dalšími složkami, které rozpouštějí a odstraňují ušní maz, pomáhají udržovat zvukovod zdravý.

Produkt je vhodný pro všechny typy domácích zvířat pro preventivní péči a pro podporu léčby zánětů především kvasinkového původu.

KOUPÁNÍ PSA V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH

Pokud se budeme bavit o koupání psa doma, měli byste koupat (za použití k tomu určených mycích prostředků) maximálně jednou za čtvrt roku. Samozřejmě záleží na typu srsti psa.

TraumaPet® shampoo Ag byl speciálně vyvinut pro pravidelnou péči o pokožku a srst psů a koček. Šampon odstraňuje nečistoty, změkčuje a upravuje pokožku a srst, a je velmi vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku. Unikátní látka NanoComplex s koloidním stříbrem pomáhá léčit rány a záněty kůže.